pic

Kirpputori

Toisen turhake voi olla toisen aarre

Myyntialueella toimii perinteisesti kävijöille tarkoitettu harrastajien kirpputori, jonne voi tuoda omia tapahtuman luonteeseen sopivia tuotteitaan myytäväksi tapahtuman aikana. Myyntiin voi tuoda esimerkiksi larppiproppeja, kirjoja tai pelejä. Kirpputorille ei saa tuoda tavaraa ammattimaiseen myyntiin tai jälleenmyyntiin, vaan myyntiartikkelien tulee olla yksityishenkilöiden käytettyjä tai muuten ylimääräiseksi jääneitä tavaroita.

Kirpputorin löydät myyntialueelta hallista 5 ja se on auki myyntialueen aukioloaikoina. Lue alla olevat ohjeet tarkkaan ja tuo turhat tavarasi etsimään uutta onnellista omistajaa.

Menestystä kaupankäyntiin!

Kirpputorivastaava 2017
Johanna Mustapää
kirpputori@ropecon.fi

Miten kirppis toimii?

Kirpputorin toimintaidea on yksinkertainen: Sinä tuot tavarat tiskille ja Ropeconin työntekijät myyvät ne puolestasi. Kirpputorin löydät myyntialueelta hallista 5 ja se on auki myyntialueen aukioloaikoina. Tavarat tuodaan suoraan kirpputorille, missä henkilökunta ottaa ne vastaan. Varaudu ruuhkaan heti myyntialueen auetessa.

Kirpputorilla on rajoitetusti tilaa, joten erillisiä myyntiartikkeleita saa olla myynnissä kerrallaan enintään 20 kpl per myyjä. Myyntiartikkeli on esimerkiksi rasiallinen kortteja, jotka myydään yhtenä pakettina. Yksittäinen vaate tai yksittäinen erikoiskortti on yksi myyntiartikkeli.

Jos tavaroitasi on mennyt kaupaksi, voit tuoda niiden tilalle lisää tavaraa myyntiin. Voit myös käydä muuttamassa tavaroidesi hintoja kesken myyntiajan. Kirpputorin työntekijöillä on oikeus olla ottamatta myyntiin suurikokoista tavaraa, jos tila on vähissä. Käytäthän harkintaa jo kotona valikoidessasi, mitä tuot kirpputorille myytäväksi.


Hintalaput ja lista myyntituotteista

Koska et itse myy tavaroita, vaan vieraat ihmiset tekevät sen puolestasi, noudatathan seuraavia ohjeita:

Kaikkiin myytäviin tuotteisiin tulee kiinnittää hintalappu, jossa on tuotteen hinta “X,XX €” -muodossa, omat nimikirjaimesi tai nimimerkkisi sekä esineen inventaarinumero (juokseva numerointi 1–20). Esim. “ORP 1. 5,00 €”. Tee hintalapuistasi mahdollisimman selkeät ja kiinnitä ne hyvin tuotteeseen. Tavaroita, joiden hintalappu on kadonnut, ei myydä.

Jokaisen myyjän tulee toimittaa kirpputorin tiskille tavaroiden yhteydessä listaus kaikista sinne tuoduista myyntituotteista lyhyine kuvauksineen. Tähän voi käyttää valmista myyjälomaketta:

Myyjälomake (PDF)
Esimerkki täytetystä myyjälomakkeesta (PDF)

Myyjälomakkeita saa myös kirpputorilta, mutta valmiiksi täytetty nopeuttaa toimintaa. Annettujen tietojen avulla työntekijät pystyvät pitämään kirjaa juuri sinun myynnistäsi ja rahat päätyvät oikeaan osoitteeseen. Henkilöllisyys tarkastetaan tavaroita tuotaessa ja myyntivoittoja luovutettaessa. Muista siis ottaa mukaasi kuvallinen henkilötodistus kuten passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti tai opiskelijakortti.

Ropeconin provisio

Ropecon ottaa provision kirpputorilla myydyistä tavaroista:

• 50 senttiä tuotteista, joiden hinta on 5 euroa tai sen alle ja
• 1 euron tuotteista, joiden hinta on yli 5 euroa

Provisio on hyvä ottaa huomioon tuotteita hinnoitellessa ja hintojen kannattaa olla tasasummia. Jos tavaroitasi ei myydä, niistä ei myöskään peritä provisiota.

Ropeconin henkilökunta ei vastaa kirpputorille tuoduista tavaroista, joten huomioithan että tuot tavarasi kirpputorille myytäväksi omalla vastuullasi.

Kirpputorilla käy maksuvälineenä vain käteinen. Messukeskuksessa on kaksi Otto-automaattia.


Muista hakea rahasi ajoissa

Voit käydä kyselemässä myyntialueen aukioloaikoina, kuinka kauppa on käynyt, mutta on suositeltavaa, että keräät tuottosi ja mahdollisesti myymättä jääneet tavarasi kerralla.

Tavarat ja rahat on noudettava viimeistään sunnuntaina klo 14.30, sillä myyntialue suljetaan klo 15. Sulkemisajan jälkeen emme voi luvata, että henkilökunta ehtii hoitamaan tilityksiä. Myymättä jääneet tavarat siirretään löytötavaroihin, josta niitä voi tiedustella aikaisintaan sunnuntaina klo 17.

Otathan henkilöllisyystodistuksesi mukaan rahoja haettaessa.

Jäikö kysyttävää?

kirpputori@ropecon.fi