pic

Pelit ja turnaukset

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin miltei kaikkina vuorokaudenaikoina, kymmenien pelinjohtajien voimin. Pöytäroolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo.

Ropetarjonta sisältää paljon sopivia pelejä myös roolipeliharrastustaan aloitteleville. Kokemuspisteellä peluutetaan skenaariokilpailuun osallistuvia pelejä, jotka eivät vaadi lainkaan aiempaa kokemusta roolipelaamisesta.

Larpit

Liveroolipelissä eli larpissa pelaajat eläytyvät kuvitteellisiin pelihahmoihinsa pukeutumalla ja käyttäytymällä hahmonsa tavoin. Pelin tarkkaa kulkua ei voi arvata etukäteen. Ennen peliä pelaajat ovat tutustuneet pelinjohtajan tekemään kuvaukseen hahmosta, tämän kontakteista sekä pelimaailmasta. Pelissä jokainen pelaaja pyrkii esittämään hahmoaan ja toimimaan kuten uskoisi tämän toimivan. Ropeconissa järjestettävät larpit eivät yleensä vaadi erityistä pukeutumista.

Lautapelit

Ropeconissa on jälleen tarjolla iso kasa lautapelejä pelattavaksi. Lautapelien lainaustiskiltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Lautapelitiskin asiantuntijat opastavat tarvittaessa sopivan pelin löytämisessä.

Korttipelit

Suurin osa Ropeconissa pelattavista korttipeleistä on keräilykorttipelejä, joissa pelaajat keräävät itselleen sääntöjen mukaisen pakan ja pelaavat sillä muita vastaan. Tapahtumassa pelataan myös yhden pakan korttipelejä. Useimpiin korttipeliturnauksiin osallistutaan omalla pelipakalla.

Figupelit

Figupelit eli miniatyyripelit ovat pöydällä pelattavia strategiapelejä, joissa pelinappuloina toimivat pelihahmoja esittävät pienet figuurit. Harrastukseen kuuluu olennaisena osana myös miniatyyriarmeijoiden ja pelimaastojen maalaaminen ja muokkaaminen.

Figumaalauskilpailu

Ropeconin perinteinen figumaalauskilpailu palkitsee joka vuosi skenen taidokkaimpia figumaalaajia. Katso lisätiedot ja tuo parhaimmat teoksesi tuomaroitavaksi.

Tarkempi ohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Lisätietoa peliharrastuksista löydät täältä.