pic

Kunniavieraat 2017

Monica Valentinelli

Monica Valentinelli on yhdysvaltalainen roolipelikirjailija ja pelisuunnittelija. Parhaiten hänet tunnetaan töistään, jotka sijoittuvat tunnettuihin fantasia- ja scifi-maailmoihin kuten Dungeons & Dragons, Shadowrun ja Vampire: The Masquerade. Monican kädenjälki näkyy myös televisiosarjaan perustuvassa palkitussa Firefly-roolipelissä, jossa hän toimi pääsuunnittelijana ja kirjoittajana. Hänen ensimmäinen sarjakuvakertomuksensa Last Man Zombie Standing julkaistiin vuonna 2013 osana Unfashioned Creatures: A Frankenstein Anthology -novellikokoelmaa.

Viime vuonna julkaistiin myös Monican yhteistoimittama novelli- ja runokokoelma Upside Down: Inverted Tropes in Storytelling, joka sai kiitosta muun muassa Publisher’s Weekly:n kriitikoilta.

Lue lisää Monicasta:
http://www.booksofm.com/monica-valentinelli-biography

Anna Westerling

Anna Westerling on ruotsalainen kulttuurituottaja ja live-roolipelisuunnittelija. Hänet tunnetaan muun muassa Fortune & Felicity, A Nice Evening with the Family, Lovestories by ABBA, Summer Lovin’ ja Robin’s friends -live-roolipelien suunnittelijana sekä Knutpunkt ja Stockholm Scenario Festival -tapahtumien tuottajana. Erityisesti nörttikulttuuri ja pelaamiseen liittyvät tasa-arvokysymykset ovat lähellä hänen sydäntään. Nämä aiheet näkyvät myös Annan yhteistuotannoissa kuten Nordic Larp -kirjassa ja #Feminism – A Nano-Game Anthology -pelikokoelmassa. Hän on myös aktiivinen jäsen freeform-peleistä tunnetussa Vi åker jeep -larp-kollektiivissa sekä järjestänyt Oslon Tiede- ja teknologiamuseon Game On 2.0 -tietokonepelitapahtumaa ja pelistudio Paradoxin vuotuisia konferensseja.

Lue lisää Annasta:
https://annaw.org/about/