pic

Tämä on Ropecon.

Pelaajilta pelaajille jo vuodesta 1994

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille sekä pöytäroolipelien ja larppien että lautapelien, korttipelien ja figuuripelien parissa. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen Lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa.

Ohjelmaakin tärkeämpää on tapahtuman tunnelma. Ropecon tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset, ja moni kävijä saapuukin tapahtumaan varta vasten tapaamaan vanhoja kavereita ja tutustumaan muihin harrastajiin. Con-konkarit tietävät, että Ropeconista hyvää peliseuraa löytyy aina.

Ropecon järjestetään vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Vuoden 2017 teemana on klassikot. Teema näkyy muun muassa monimuotoisen ohjelman aiheissa sekä kävijöiden mielikuvituksellisissa rooliasuissa.

Ropecon lukuina

1994

Ensimmäinen Ropecon pidetään Paasitornissa

1500

Tuntia ohjelmaa

800

Vapaaehtoista

yli 500

Ohjelmanumeroa

yli 4000

Kävijää

1

Yhteinen intohimo

Mahtavaa! Haluan lisätietoja.

KATSO MEDIALLE

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

OTA YHTEYTTÄ