pic

Muu ohjelma

Puheohjelma

Ropeconin monimuotoisessa puheohjelmakattauksessa käsitellään roolipelaamista, pelisuunnittelua ja pelien rakentamiselle tärkeitä yleissivistäviä aiheita. Luennot, paneelit ja keskustelutilaisuudet ovatkin oiva tapa tutustua harrastuksen monipuolisuuteen, kehittyä pelaajana ja oppia uutta. Puheohjelmat pidetään Kokoustamon luentosaleissa.

Työpajat

Ropeconin työpajoissa harjoitellaan luovuutta ja improvisaatiota, tutustutaan pelisuunnittelun ja hahmonluonnin saloihin sekä opetellaan muita hauskoja ja hyödyllisiä taitoja. Osa työpajoista edellyttää ennakkoilmoittautumista infon luona, ja osallistujia otetaan rajoitettu määrä. Työpajoja järjestetään Kokoustamossa, hallissa 5 ja ulkona Messuaukiolla.

Taidetta ja proppeja

Taidenäyttely

Ropecon esittelee harrastaja- ja ammattilaistaiteilijoiden töitä roolipeliaiheisessa taidenäyttelyssä. Luvassa on mielikuvituksellisia teoksia vahvoin skenemaustein. Kaikki näytteille asetetut teokset ovat myös mukana perinteisessä taidekilpailussa.

LUE LISÄÄ TAIDENÄYTTELYSTÄ

Portfoliopiste

Näyttelyn ohessa toimii myös portfoliopiste, johon voit tuoda taideportfoliosi pelintekijöiden ja muun conikansan selattavaksi. Portfoliopisteen tarkoitus on edistää suomalaisten roolipelien tekemistä tuomalla yhteen roolipelien kirjoittajat ja visuaalisen suunnittelun tekijät.

LUE LISÄÄ PORTFOLIOPISTEESTÄ

Proppinäyttely

Näyttelyssä pääsee ihastelemaan kuluneiden vuosien taidokkaimpia proppeja. Tule ihmettelemään, millaisiin varusteisiin larppaajat ovat käyttäneet mielikuvituksellisuuttaan, luovuuttaan, kädentaitojaan ja lukemattomia unettomia öitä. Tänä vuonna esillä on myös upeita palkittuja cosplay-asuja.

LUE LISÄÄ PROPPINÄYTTELYSTÄ

Kaikki näyttelyt sijaitsevat hallissa 5.

Tanssiohjelma

Historialliset tanssit ja tanssiaiset

Ropeconin tanssiaiset ovat Suomen suurin historiallisten tanssien tanssitapahtuma. Osallistu perjantain ja lauantain aikana tanssiharjoituksiin Ala-Galleriassa ja pistä jalalla koreasti lauantai-illan tanssiaisissa Kokoustamon salissa 101. Tanssiaisia varten voit pukea yllesi korean tanssiaisasun tai tulla mukaan ihan tavallisissa vaatteissa. Tärkeintä on tanssimisen ilo!

Discolarp

Jos jalkasi vipattaa enemmän nykyajan konemusiikin biittien tahdissa, ota glow stickit ja vesipullo mukaan lauantai-illan discolarpin neonvalojen loisteeseen. Tässä larpissa tulee taatusti hiki. Discolarp pidetään Kokoustamossa salissa 102.

Pukugaala

Ropeconin pukugaalassa esitellään pelaajien rakentamia upeita larp-asuja ja kokonaisuuksia. Pelien teemoista ja hahmojen luonteista kerrotaan näyttävällä lavaesiintymisellä. Pukugaala pidetään lauantaina Kokoustamon salissa 101.

Onko sinulla puku, jonka haluaisit esitellä näytöksessä?

KATSO LISÄTIEDOT FACEBOOKISTA

ILMOITTAUDU 30.6. MENNESSÄ

Taistelunäytökset

Tapahtumassa järjestetään useita taistelu- ja kamppailulajien näytöksiä. Lajeja pääsee myös itse kokeilemaan opettajien avustuksella. Taistelunäytökset ja -harjoitukset sijaitsevat hallissa 5.

Valokuvaus

Kiertelevät valokuvaajat ikuistavat tapahtumaa ja kävijöiden pukuloistoa koko viikonlopun ajan. Kävijät voivat myös kuvauttaa pukunsa lauantaina maksutta kuvauspisteellä.

Lisätietoa valokuvauksesta tulossa lähempänä tapahtumaa.

Planetaario, kirjaston toimintapiste, pomppulinna ja paljon muuta

Ropeconin ohjelma sisältää joka vuosi erilaisia uusia ohjelmanumeroita, tekemistä ja kokemista. Vuoden 2017 erikoisohjelma pitää sisällään muun muassa Ursan planetaarion, kirjaston monitoimipisteen sekä pomppulinnan. Nämä ja paljon muuta hauskaa ohjelmaa löydät hallista 5.

Tarkempi ohjelma julkaistaan kesäkuussa.