pic

Tervetuloa ohjelmanjärjestäjäksi!

Ropecon ♥ ohjelmanjärjestäjät

Ropeconin koko ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Haemme monenlaista ohjelmaa peleistä ja peliesittelyistä työpajoihin, luentoihin, paneelikeskusteluihin ja näytöksiin. Vuoden teema on klassikot – olkoon se inspiraation lähteenä ohjelmanumeroille! Otamme mielellämme mukaan myös englanninkielistä ohjelmaa.

Ilmoittautuminen ohjelmaan on päättynyt.
Jos mieleen tulee kysyttävää ohjelmanjärjestämisestä, ota yhteyttä!

Ohjelmaconiitit 2017
Vera Schneider ja Satu Kylmämetsä
ohjelma@ropecon.fi

Ohjelmanjärjestäjän edut

Ohjelmanjärjestäjänä saat päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan, riippuen ohjelman pituudesta. Pääsääntöisesti ohjelman pääasiallinen järjestäjä saa ilmaisen viikonloppurannekkeen ja avustajat päivärannekkeen. Työpisteissä viikonloppulipun saa 8 tunnin työpanoksella ja päivälipun 4 tunnin työpanoksella. Tapahtuman aikana käytössäsi on työvoiman ja ohjelmanjärjestäjien takahuone.

Lisäksi vapaaehtoisten etuihin kuuluvat:

⊕ Staffipaidan tilausmahdollisuus
⊕ Spessupaidan tilausmahdollisuus
⊕ Lattiamajoitus tapahtumapaikalla
⊕ Pääsy tapahtuman kaatajaisiin
⊕ Halutessasi saat myös työtodistuksen tapahtuman jälkeen

Osa-alueet ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen ohjelmaan on päättynyt.

Jos mieleen tulee kysyttävää ohjelmanjärjestämisestä, voit olla yhteydessä oman osa-alueesi vastaavaan tai ohjelmakoordinaattoriin.

Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2017 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansatempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja teemalla klassikot. Toivomme tänä vuonna lisää englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai kokeneille konkareille.

Etsimme tänä vuonna erityisesti taiteisiin, käsitöihin ja muuhun roolipelaamisen ympärillä tapahtuvaan luovaan harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Haemme myös lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa ja työpajoja.

Puheohjelman pituus on 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, toivomme että se järjestetään kahdesti tapahtuman aikana.

Jatkamme viime vuodesta tuttua CrossGames-ohjelmasarjaa. Sarjaan voit tarjota pelisuunnitteluun, kirjoittamiseen sekä digipelien ja roolipelien rajapintaan keskittyviä ohjelmanumeroita. Otamme vastaan myös ideoita ja toiveita tähän kokonaisuuteen sopivista ohjelmista sähköpostitse!

Puheohjelman käytössä ovat saman tilat kuin edellisenä vuotena, mahdollisesti joillakin lisäyksillä. Tämä tarkoittaa ainakin saleja 208, 207, 206–205, 204. Voit tutustua tiloihin jo etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Ilmoittautuminen puheohjelmaan on päättynyt.

Myöhästyitkö ohjelmailmoittautumisesta, mutta sinulla olisi mahtava ohjelmanumero tarjolla? Ota yhteyttä puheohjelmavastaavaan. 16.4. jälkeen ilmoitetuille ohjelmanumeroille emme voi luvata ohjelma-aikaa.
Vera Schneider | puheohjelma@ropecon.fi


Kokemuspiste

Vuoden klassikot-teeman mukaisesti nyt on oikea hetki kaivaa kaapista se vanha perintökalleutena sukupolvelta toiselle siirtynyt klassikko ja tulla esittelemään sitä koko kansalle!

Kokemuspisteellä kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin peliesittelijän opastuksella. Haemme esittelijöitä niin vakiintuneisiin peruspeleihin (esim. Settlers of Catan, Magic: the Gathering, Warhammer, Go) kuin vielä tuntemattomiin peleihin. Peliesittelijänä pääset pelauttamaan lempipeliäsi uudelle yleisölle. Myös pelintekijät ovat tervetulleita esittelemään sekä valmiita että melkein valmiita pelejä kiinnostuneelle yleisölle. Peliesittelyiden tulee olla kestoltaan lyhyitä, alle tunnin mittaisia. Tervetulleita ovat niin figut, lautapelit, korttipelit, pöytäropet kuin larpitkin.

Huomaathan, että Kokemuspiste on vain peliesittelyä varten. Tuotteiden myyntiä varten tulee varata osasto Ropeconin myyntialueelta.

Ilmoittautuminen Kokemuspisteelle on päättynyt.

Lisätiedot
Mikko Hyvönen | kokemuspiste@ropecon.fi


Larpit

Ropecon etsii innokkaita larpinjärjestäjiä! Nyt on tilaisuutesi tulla mukaan järjestämään huvia ja viihdettä koko kansalle pienen tai isonkin conipelin muodossa. Pelipaikkoja on rajoitetusti, joten kerää ideasi, kimpsusi ja kampsusi ja laita näppäimistö sauhuamaan saman tien. Tarjolla on ikuista kunniaa ja viikonloppurannekkeita. Ekstra-plussaa saat, jos pelisi heijastelee klassikot-teemaa. Larppien käyttöön on suunniteltu saleja 216, 216a, 217 ja 218. Voit tutustua tiloihin etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Kiinnostaako freeform? Freeform-pelit ovat larpin kaltaisia pelejä, jotka pelataan yhdessä huoneessa vähäisellä proppauksella. Pelit ovat yleensä vahvasti tarinankerronnallisia. Freeform-pelien järjestäjäksi ilmoittaudutaan pöytäroolipelien lomakkeella. Lue lisää pöytäroolipelien kuvauksesta!

Larppien ilmoittautuminen on päättynyt.

Myöhästyitkö ohjelmailmoittautumisesta, mutta sinulla olisi mahtava ohjelmanumero tarjolla? Ota yhteyttä larp-vastaavaan. 16.4. jälkeen ilmoitetuille ohjelmanumeroille emme voi luvata ohjelma-aikaa.
Jenni Leivo | larpit@ropecon.fi


Muu ohjelma

Otamme vastaan myös roolipelaamista tukevien harrasteiden ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota meihin yhteyttä!

Ilmoittautuminen muuhun ohjelmaan on päättynyt.

Myöhästyitkö ohjelmailmoittautumisesta, mutta sinulla olisi mahtava ohjelmanumero tarjolla? Ota yhteyttä ohjelmavastaavaan. 16.4. jälkeen ilmoitetuille ohjelmanumeroille emme voi luvata ohjelma-aikaa.
Satu Kylmämetsä | ohjelma@ropecon.fi

Pöytäroolipelit

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Voit testata kehittämiäsi seikkailuja uusilla pelaajilla ja saada näkökulmia muilta harrastajilta. Pelauttamalla onnistuneita skenaariota pääset jakamaan tietotaitoa ja ideoita muille pelinjohtajille ja pelaajille. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin pelautuksella tai päivärannekkeen neljän tunnin pelautuksella. Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin pidät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa!

Ilmoittautuminen pöytäroolipeleihin on päättynyt.
Lisätiedot Aatu Liimatta | roolipelit@ropecon.fi

OHJEET JA ILMOITTAUTUMINEN


Korttipelit

Ropecon hakee järjestäjiä korttipeliturnauksille ja korttipeliaiheiselle ohjelmalle. Tarvitsemme myös työntekijöitä korttipelitiskille vastaanottamaan turnausilmoittautumisia ja pitämään huolta siitä, että ohjelma etenee suunnitelmien mukaisesti. Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen, sillä neuvoja ja ohjeita työskentelyyn sekä ohjelman suunnitteluun saat korttipelivastaavalta ja kokeneemmilta turnausten järjestäjiltä. Myös korttipelitiskin työntekijät perehdytetään tehtävään.

Jos sinulta löytyy halukkuutta peluuttaa suosikkikorttipelejäsi, ilmoittaudu meille sähköpostitse. Kerro viestissä kuvaus ohjelmastasi ja siihen mahdollisesti liittyvistä erikoistarpeista ja -toiveista.

Ilmoittautuminen korttipeliohjelmaan on päättynyt.

Lisätiedot
korttipelit@ropecon.fi


Lautapelit

Muhiiko mielessäsi hullu tai tuiki tavallinen lautapeleihin liittyvä idea? Kerro se meille! Ropeconissa käsitellään lautapelaamista niin pelisuunnittelutyöpajojen, omituisia teemoja käsittelevien luentojen kuin erikoisten turnausformaattienkin muodossa. Jos vielä epäröit, lautapelivastaava vastaa mielellään kysymyksiisi. HUOM: Jos sinulla on valmis puheohjelmaidea, ota yhteyttä ohjelma@ropecon.fi.

Ohjelman lisäksi haemme työvoimaa lautapelitiskille, joka huolehtii pelien lainaamisesta ja kunnossa pysymisestä. Ilmoittaudun lautapelitiskin työntekijäksi täyttämällä työvoimalomake.

Ilmoittautuminen lautapeliohjelmaan on päättynyt.

Lisätiedot
Tuomas Riekkinen | lautapelit@ropecon.fi


Figut

Heilutatko sivellintä kuin säilää? Pyöritätkö noppaa kuin puolijumala? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille?

Figuohjelma hakee puhujia miniatyyriaiheiseen puheohjelmaan, innostuneita keskustelijoita paneelikeskusteluihin, vetäjiä työpajoihin sekä peluuttajia eri pelimuotoihin. Ideoilla – olivat ne sitten viimeisen päälle hiottua timanttia tai vasta aihioita – voit lähestyä figuvastaavaa sähköpostitse. HUOM: Jos sinulla on valmis puheohjelmaidea, ota yhteyttä ohjelma@ropecon.fi.

Ilmoittautuminen figuohjelmaan on päättynyt.

Lisätiedot
Ari Luoma | figupelit@ropecon.fi

Conformers — More than Meets the Eye. Players in Disguise.

Vuoden 2017 Conformers -spessupaita tilauksesta ohjelmanjärjestäjille. Paidan tilausaika on päättynyt.

Liity conikävijöiden heimoon yhdessä Conformersien Ropeconin ja Korniconin kanssa! Conformers-paidan voivat tilata ennakkolipun ostajat, ohjelmanjärjestäjät ja työvoima. Katso lähikuva kuvituksesta. Lisätietoja paidasta.

Kysyttävää?

ohjelma@ropecon.fi