Ropecon 2016 tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua freeform-roolipelaamiseen! Freeformit ovat liveroolipelien kaltaisia pelejä, joissa pelaajat liikkuvat ja näyttelevät hahmoja. Freeform pelataan yhdessä huoneessa vähäisellä rekvisiitalla tai kokonaan ilman rekvisiittaa. Pelit ovat usein vahvasti tarinankerronnallisia, ja juoni voi rakentua ennalta määrätyistä kohtauksista. Pelissä on yleensä mukana 3-8 pelaajaa.

Poimintoja vuoden freeform-tarjonnasta

Deranged

Kuolinvuoteellaan mielipuoli muistelee ja kuvittelee mennyttä elämäänsä. Luvassa on ihmissuhdedraamaa enemmän ja vähemmän hullujen säveltäjien ongelmallisista ihmissuhteista ja rakkaustarinoista 1800-luvun lopun Saksassa. Fastavalissa 2015 skenaario sijoittui ensimmäiseksi kolmessa eri sarjassa: paras skenaario, parhaat mekaniikat ja yleisön suosikki. Pelin vetää Janne Räsänen.

Henkien virasto

Aineettomat henget ovat jääneet vangeiksi olemattomuuden ja olemisen välitilaan. He eivät voi puhua keskenään eivätkä koskea maailmaan muuten kuin omaksumalla Naamion. Naamiot sitovat henget kuitenkin tiukkoihin rooleihin, eivätkä he voi kuin noudattaa näiden roolien antamia sääntöjä tai luopua Naamiosta palaten vapaiksi hengiksi. Huolimatta näistä rajoitteista henget kykenevät oivaltamaan sääntöjen arvaamattomat yhteisvaikutukset ja yhteistyöllä vapauttamaan toisensa henkien viraston uumenista. Pelin vetää Viljami Lappalainen.

I Say a Little Prayer

80-luvun homoskene Pohjoismaissa. Kuinka viiden kämppiksen elämä muuttuu, kun AIDS saapuu heidän keskuuteensa? Peli käsittelee kuolemaa ja hahmojen välisiä ihmissuhteita, ja se perustuu löyhästi saman kirjoittajan liveroolipeliin Just a Little Lovin’. Pelin vetää Essi Kuukka.

Ilmoittautumiset roolipelitiskille

Freeform-peleihin ilmoittautuminen tapahtuu Ropeconissa samalla tavalla kuin pöytäroolipeleihin eli saapumalla pelien alkamisaikaan roolipelitiskille. Tiski sijaitsee Kokoustamon 2. kerroksessa, salin 203 edustan aulassa. Voit lukea lisää ilmoittautumisesta täältä >>

Skenaariokilpailu etsii pelinjohtajia

Jos olet kiinnostunut vetämään tunnin mittaisia kilpailuskenaarioita, voit ilmoittautua osoitteessa skenaariokilpailu@ropecon.fi. Skenaariokilpailun pelinjohtajat saavat normaalit työvoimaedut. Voit osallistua sekä normaalina pelinjohtajana että kilpailupelinjohtajana, jolloin molemmat tunnit lasketaan vapaalippua ja loottia varten.